Bio-informatica bedrijven

Genetwister is een bedrijf dat zich specialiseert in moleculaire veredeling van landbouw, tuin en sierplanten. Het onderzoek dat Genetwister uitvoert helpt met het verbeteren van kwaliteit van gewassen (groente, tuin en sierplanten) voor duurzaamhied en een betrouwbare voedselvoorziening5Het bedrijf Genetwister gebruikt bio-informatici bij het onderzoek die het bedrijf uitvoert.  

De afdeling bioinformatica helpt bij onderzoek over gen onderzoek, veredeling, metabolische systemen en diagnostiek. De bio-informatici afdeling werkt op het gebied van moleculaire biologie, informatietechnologie, statistieken en programmeren 6.

De bio-informatici in Genetwister hebben software ontwikkeld voor het analyseren van sequentie data, SNP discovery (SNP assay die genetische variatie in SNP bepaald (SNP staat voor single nucleotide polymorphisms, veroorzaken variatie en kunnen aangeven de vatbaarheid van ziektes bij planten7) (CROP aware™ software),  genoom analyse en expressie data uit oligo arrays (stukje DNA, meten van gen expressie (welke genen komen tot expressie en welke maten)).

Contact gegevens van Genetwister:
Nieuwe Kanaal 7B 

6709 PA Wageningen 

Tel: +31 (0)317 – 466420 

E-mail: info@genetwister.nl

Website: https://www.genetwister.nl/